Voor bedrijven

Asbestverwijdering voor bedrijven

Stappenplan voor het verwijderen (saneren) van asbest.

Stap 1: Asbestinventarisatierapport

Als u asbest wilt laten verwijderen, kunt u het beste allereerst kontakt opnemen met Rik van Zanten 06-25025610. Hij zal u het juiste advies geven, zodat u en ook wij, niet voor verrassingen komen te staan. Vervolgens is het verplicht eerst een asbestinventarisatierapport te laten maken. Dit laten wij doen door Vuijk Advies. Dit is een onafhankelijk bedrijf, waar wij vaak mee samenwerken. In het rapport wordt o.a. het volgende vermeld: foto’s van het asbesthoudende materiaal, de hoeveelheid asbest, de klasse, de plaats en met welke techniek het asbest verwijderd moet worden. Uiteraard kunt u ook zelf opdracht geven aan Vuijk advies om een rapport te laten maken. U kunt dan de heer Rene Vuijk van Vuijk advies bellen 06-50968861.

Persoonlijke ervaringen

Wat zeggen onze klanten

Stef HoogervorstStef Hoogervorst
09:03 12 Feb 24
Erg goede ervaringen met dit bedrijf. Reageren snel en werken correct volgens de regels.
Ben HendriksBen Hendriks
17:15 21 Feb 20
Bedrijf wat zeer goed de huidige wet en regelgeving naleeft
Femke van den bergFemke van den berg
08:51 27 Feb 19
js_loader

Stap 2: Offerte en sloopacceptatie

Aan de hand van dit rapport kunnen wij een offerte voor u maken. Bij opdracht doen wij dan de sloopmelding bij de gemeente of de Omgevingsdienst, via het Landelijk Asbest Volgsysteem (LAVS). Dan is het wachten op het akkoord op die sloopmelding. Zonder dat akkoord mogen wij niet beginnen met saneren. De ervaring leert dat de goedkeuring op de sloopmelding meestal binnen één week binnen is.

Vragen?

Wij helpen u graag

Neem vrijblijvend contact met ons op en laat ons samen uw ideeën realiseren. Uw dromen, onze expertise.

Stap 3: Asbestsanering

De klus moet 2 werkdagen van tevoren gemeld worden bij het LAVS.

1. Normec; Certificerende Instelling (C.I.)

2. Arbeidsinspectie (A.I.)

3. Gemeentes/ Omgevingsdienst

Stap 4: Asbestvrijverklaring

Zodra de asbestsanering is afgerond, komt Flamant Laboratory uit Breda de eindinspectie doen. Bij een binnensanering klasse 2 wordt er een luchtmeting uitgevoerd (duur ca. 2 uur) om te kijken of er nog vezels in de gesaneerde ruimte aanwezig zijn.

Is er sprake van binnensanering klasse 2A, dan wordt er ook een luchtmeting uitgevoerd, maar dan is de duur ca. 4 uur en worden er 4 SEM-techniek kleefmonsters genomen. Bij een buitensanering wordt er een grondige visuele inspectie uitgevoerd.