Asbest verwijderen Amsterdam

Specialist in asbestverwijdering in Amsterdam

Zoekt u een bedrijf dat bij u in uw woning asbest kan verwijderen in Amsterdam? Met Asbestconcurrent schakelt u als particulier een gecertificeerd asbestverwijderingsbedrijf in voor veilige en professionele asbestverwijdering in Amsterdam. Door onze professionele manier van werken, kunt u er op rekenen dat wij asbest verwijderen zoals dat volgens de wet- en regelgeving rond asbest verplicht is. De Asbestconcurrent biedt u een totaaloplossing voor uw asbestprobleem in huis. Dat begint met het opstellen van een asbestinventarisatierapport en het aanvragen van een sloopmelding, tot aan het verwijderen van het asbest. Vermoedt u dat u asbest in uw woning heeft? Neem ook bij twijfel contact op met Asbestconcurrent voor asbest verwijderen in Amsterdam.

Waarom asbest verwijderen in Amsterdam?

Asbest bestaat uit microscopisch kleine vezels die bij inademing kunnen leiden tot ernstige en vaak dodelijke ziekten. Denk aan longziekten, waaronder asbestose, longkanker en mesothelioom. Om deze reden is het gebruik van asbest sinds 1994 verboden in Nederland. Dat neemt niet weg dat in oudere gebouwen in Amsterdam vaak nog wel asbest aanwezig is. Wie het aantreft tijdens renovatie- of sloopprojecten moet voorzichtig met het materiaal omgaan. Beter is nog om over te gaan tot asbest verwijderen in Amsterdam, om alle risico op blootstelling eraan te voorkomen en om de gezondheidsrisico’s te vermijden.

Waarom werd asbest in woningen gebruikt?

Vroeger werd asbest in Amsterdam veel gebruikt bij de bouw van woningen. Daar was een logische reden voor, omdat men vond dat dit materiaal positieve eigenschappen had. Zo had het uitstekende isolerende eigenschappen, het is/was bestand tegen hoge temperaturen en heeft zeer goede brandwerende eigenschappen. Verder is asbest zeer sterk. En asbest is een goedkoop materiaal, waardoor het aantrekkelijk was voor gebruik in de bouw als kosteneffectieve grondstof voor gebruik in bijvoorbeeld gevels, schoorstenen en golfplaten. Asbest werd ook gebruikt vanwege zijn slijtvaste eigenschappen. Om die reden werd het ook toegepast in vloerbedekking, tegels en bepaalde bouwmaterialen om de levensduur ervan te vergroten.

Persoonlijke ervaringen

Wat zeggen onze klanten

Stef HoogervorstStef Hoogervorst
09:03 12 Feb 24
Erg goede ervaringen met dit bedrijf. Reageren snel en werken correct volgens de regels.
Ben HendriksBen Hendriks
17:15 21 Feb 20
Bedrijf wat zeer goed de huidige wet en regelgeving naleeft
Femke van den bergFemke van den berg
08:51 27 Feb 19
js_loader

Asbest aanwezig in uw woning?

Om erachter te komen of er asbest in uw woning aanwezig is, kunt u het beste de Asbestconcurrent inschakelen. Wanneer doet u dat? Als u materialen in huis aantreft met vezelachtige structuur en een grijzige kleur. Neem dan geen risico en schakel ons bedrijf in. Er zijn namelijk verschillende soorten asbest, waarvan de ene soort gevaarlijker is dan de andere. Is uw woning in Amsterdam gebouwd vóór 1994? Dan is de kans dat er asbest aanwezig is in uw pand. Wij kunnen de asbest in Amsterdam in uw woning dan vakkundig verwijderen.

Waarom kiezen voor de Asbestconcurrent

De Asbestconcurrent is gespecialiseerd in het verwijderen van materialen waarin asbest is verwerkt. Wij hebben tientallen jaren ervaring in sloopwerk en asbestsanering. Of het nu gaat om golfplaten, zeil, kit, board, dakbeschot, isolatie, leitjes, cv-ruimtebeplating, koelcelpanelen, lijm, standleidingen, stelplaatjes of ander asbesthoudend materiaal: met onze gekeurde machines en gereedschappen kunnen wij elke asbestsanering vakkundig en veilig uitvoeren. U doet er verstandig aan om ons in te schakelen voor asbest verwijderen in Amsterdam. Dit zijn de redenen waarom:

 • Expert in asbestverwijdering
 • Transparante, scherpe offertes
 • Direct contact; één aanspreekpunt van start tot finish
 • Betrouwbare afspraken die we nakomen
 • Maatwerk advies voor uw asbestuitdaging
 • Persoonlijke betrokkenheid bij elke klus
 • Gecertificeerd volgens de wettelijke norm SC-530

Complete ontzorging bij asbest verwijderen in Amsterdam

Het laten verwijderen van asbest in Amsterdam is een proces waarbij veel komt kijken en veel geregeld moet worden. Wij regelen op dat gebied alles voor u. Wij hebben onze werkzaamheden voor u op overzichtelijk een rijtje gezet:

 • Wij doen eerst een inventarisatie asbestverwijdering. Dus om welke soort asbest gaat het, in welke hoeveelheden en op welke locatie? Welke werkwijze hanteren we hierbij voor asbest verwijderen en tot welke risicoklasse behoort het asbest?
 • We dienen bij de gemeente Amsterdam een sloopmelding in.
 • We verwijderen het asbest op de overeengekomen datum.
 • We voeren de asbesthoudende materialen veilig af.
 • U ontvangt tot slot een vrijgavecertificaat van een onafhankelijk geaccrediteerd inspectie laboratorium. Die mag u zelf kiezen. Uiteraard kunnen we u hierover adviseren.
Vragen?

Wij helpen u graag

Neem vrijblijvend contact met ons op en laat ons samen uw ideeën realiseren. Uw dromen, onze expertise.

Gecertificeerd asbest verwijderen

Professionaliteit en veiligheid is bij asbest verwijderen in Amsterdam erg belangrijk. Daarom bezitten wij de benodigde certificaten. Zo zijn wij geregistreerd bij Ascert, de beheerstichting voor de certificatieregelingen in dit werkveld. U kunt er bij ons dus op vertrouwen dat we op de meest efficiënte, professionele en zorgvuldige manier werken. Wij scholen jaarlijks bij en staan dus garant voor vakwerk, waarbij veiligheid voorop staat. Wij werken daarom uiteraard in beschermende kleding en we schermen alle veiligheidsrisico’s voor u af.

Ruime ervaring in asbest verwijderen

Wij zijn al vele jaren werkzaam in asbestsanering. Heeft u een verbouwing of renovatie op stapel staan? Dan is het zeer belangrijk dat u uw woning laat controleren op de eventuele aanwezigheid van asbest, en die vervolgens te laten verwijderen door een professioneel bedrijf dat de benodigde certificaten daarvoor nodig heeft.

Afspraak maken voor asbest verwijderen

Wilt u bij uw woning asbest laten verwijderen in Amsterdam? Of wilt u meer weten over de werkwijze bij asbest verwijderen? Neem dan gerust contact op met de Asbestconcurrent. Bel ons op 06 25 02 56 10 of stuur een e-mail naar info@asbestconcurrent.nl.