Asbest verwijderen Haarlem

Specialist in asbestverwijdering in Haarlem

Bent u op zoek naar een gecertificeerd bedrijf dat asbestverwijdering in Haarlem voor u kan uitvoeren? In dat geval is de Asbestconcurrent voor u de juiste keuze. Wij bieden veilige en professionele asbestverwijdering voor particulieren in Haarlem, waarbij we strikt voldoen aan de wettelijke eisen en voorschriften rondom asbestverwijdering. Onze dienstverlening omvat een allesomvattende aanpak voor uw asbestproblemen, van het opstellen van een asbestinventarisatierapport en het aanvragen van een sloopmelding tot aan de daadwerkelijke asbestverwijdering. Heeft u asbest in uw woning of twijfelt u over de materialen die u in uw woning aantreft? Dan kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met de Asbestconcurrent voor asbestinventarisatie en/of asbestverwijdering in Haarlem.

Waarom is asbest laten verwijderen in Haarlem noodzakelijk?

Asbest bestaat uit microscopisch kleine vezels die bij inademing ernstige ziekten kunnen veroorzaken die soms zelfs tot overlijden kunnen leiden. Dat zijn ziektes zoals asbestose, longkanker en mesothelioom. Ondanks het verbod op het gebruik van asbest sinds 1994 in Nederland, is het nog steeds aanwezig in veel oudere gebouwen, ook in Haarlem. Tijdens renovatie- of sloopprojecten is daarom uiterste voorzichtigheid geboden om blootstelling aan asbest en de daarmee gepaard gaande gezondheidsrisico’s te voorkomen. Daarom is het verstandig om asbest in Haarlem altijd uit uw pand te laten verwijderen.

Waarom treffen we nog steeds asbest aan in woningen?

In het verleden werd asbest in Haarlem vaak gebruikt in de bouw vanwege zijn positieve eigenschappen, zoals isolatie, hittebestendigheid, brandwerendheid en kosteneffectiviteit. Het materiaal werd toegepast in gevels, schoorstenen, golfplaten, vloerbedekking (zeil), tegels en andere bouwtoepassingen. Als uw woning voor 1994 is gebouwd, is de kans groot dat het asbest bevat en daarom bieden wij professionele asbestverwijdering in Haarlem.

Persoonlijke ervaringen

Wat zeggen onze klanten

Stef HoogervorstStef Hoogervorst
09:03 12 Feb 24
Erg goede ervaringen met dit bedrijf. Reageren snel en werken correct volgens de regels.
Ben HendriksBen Hendriks
17:15 21 Feb 20
Bedrijf wat zeer goed de huidige wet en regelgeving naleeft
Femke van den bergFemke van den berg
08:51 27 Feb 19
js_loader

Is er asbest in uw woning?

Wilt u weten of uw woning asbest bevat? Schakel ons dan in voor een inspectie, vooral als u materialen aantreft met een vezelachtige structuur en een grijzige kleur. Neem geen onnodige risico’s, aangezien verschillende soorten asbest variëren in de risico’s die het kan opleveren. Voor woningen in Haarlem gebouwd vóór 1994 is de kans op aanwezigheid van asbest aanzienlijk. Is dat bij u het geval? Wij zorgen dan voor vakkundige asbestverwijdering in Haarlem.

Waarom kiezen voor de Asbestconcurrent?

Met tientallen jaren ervaring in sloopwerk en asbestsanering in Haarlem zijn wij gespecialiseerd in het verwijderen van asbesthoudende materialen. Of het nu gaat om golfplaten, zeil, kit, board, dakbeschot, isolatie, leitjes, cv-ruimtebeplating, koelcelpanelen, lijm, standleidingen, stelplaatjes of ander asbesthoudend materiaal: met onze gekeurde machines en gereedschappen kunnen wij elke asbestverwijdering vakkundig en veilig voor u doen. Redenen om ons in te schakelen voor asbest verwijderen in Haarlem zijn onder andere:

 • Expert in asbestverwijdering
 • Transparante, scherpe offertes
 • Direct contact; één aanspreekpunt van start tot finish
 • Betrouwbare afspraken die we nakomen
 • Maatwerk advies voor uw asbestuitdaging
 • Persoonlijke betrokkenheid bij elke klus
 • Gecertificeerd volgens de wettelijke norm SC-530

Volledige ontzorging bij asbest verwijderen in Haarlem

Het proces van asbestverwijdering in Haarlem is complex en veelomvattend, maar als u ons hiervoor inschakelt, nemen we hierbij alle zorgen voor u weg. De werkzaamheden die we voor het verwijderen van asbest voor u uitvoeren, hebben we hieronder voor u overzichtelijk op een rijtje gezet:

 • Wij doen eerst een inventarisatie voor asbestverwijdering. Dus welke soort asbest is het, in welke hoeveelheden komt het voor en op welke plekken zit het? Welke werkwijze hanteren we hierbij voor asbest verwijderen in Haarlem en tot welke risicoklasse behoort het asbest bij u in huis?
 • We dienen bij de gemeente Haarlem een sloopmelding in.
 • We verwijderen het asbest op de overeengekomen datum.
 • We voeren de asbesthoudende materialen veilig voor u af.
 • U ontvangt een vrijgavecertificaat van een onafhankelijk geaccrediteerd inspectie laboratorium. Dat mag u zelf selecteren. Uiteraard kunnen we u hierover adviseren.
Vragen?

Wij helpen u graag

Neem vrijblijvend contact met ons op en laat ons samen uw ideeën realiseren. Uw dromen, onze expertise.

Gecertificeerde asbestverwijdering

Bij asbestverwijdering in Haarlem is professionaliteit en veiligheid cruciaal. Wij zijn gecertificeerd door Ascert, de beheerstichting voor certificatieregelingen in dit vakgebied. U kunt er bij ons op vertrouwen dat wij zeer efficiënt, professioneel en zorgvuldig te werk gaan. Met jaarlijkse bijscholing van onze medewerkers doen wij er alles aan om vakwerk en veiligheid te waarborgen. Wij werken altijd in beschermende kleding en ook de veiligheidsrisico’s voor u beperken wij tot een minimum.

Ruime ervaring in asbestverwijdering

Met onze ruime ervaring in asbestverwijdering in Haarlem zijn wij de aangewezen partij als u een renovatie of verbouwing wilt gaan uitvoeren. Het is dan namelijk essentieel om uw woning te laten controleren op de aanwezigheid van asbest. En indien nodig kunnen wij gecertificeerde asbestverwijdering in uw woning in Haarlem verzorgen.

Afspraak maken voor asbestverwijdering

Wilt u ook asbest laten verwijderen in uw woning in Haarlem? Of wilt u meer informatie over onze werkwijze? Neem gerust contact op met de Asbestconcurrent via telefoonnummer 06 25 02 56 10 of stuur een e-mail naar info@asbestconcurrent.nl.