1. Vraag een offerte aan

2. Advies op maat

3. Asbest verwijdering

4. Asbestvrij-verklaring

Asbestverwijdering voor bedrijven

Stappenplan voor het verwijderen (saneren) van asbest.


Stap 1: Asbestinventarisatierapport

Als u asbest wilt laten verwijderen, kunt u het beste allereerst kontakt opnemen met Rik van Zanten 06-25025610. Hij zal u het juiste advies geven, zodat u en ook wij, niet voor verrassingen komen te staan.

Vervolgens is het verplicht eerst een asbestinventarisatierapport te laten maken. Dit laten wij doen door Vuijk Advies. Dit is een onafhankelijk bedrijf, waar wij vaak mee samenwerken. In het rapport wordt o.a. het volgende vermeld: foto's van het asbesthoudende materiaal, de hoeveelheid asbest, de klasse, de plaats en met welke techniek het asbest verwijderd moet worden. Uiteraard kunt u ook zelf opdracht geven aan Vuijk advies om een rapport te laten maken. U kunt dan de heer Rene Vuijk van Vuijk advies bellen 06-50968861.


Stap 2: Offerte en sloopacceptatie

Aan de hand van dit rapport kunnen wij een offerte voor u maken. Bij opdracht doen wij dan de sloopmelding bij de gemeente of de Omgevingsdienst, via het Landelijk Asbest Volgsysteem (LAVS). Dan is het wachten op het akkoord op die sloopmelding. Zonder dat akkoord mogen wij niet beginnen met saneren. De ervaring leert dat de goedkeuring op de sloopmelding meestal binnen één week binnen is.


Stap 3: Asbestsanering

De klus moet 2 werkdagen van tevoren gemeld worden bij het LAVS.

1 Normec; Certificerende Instelling (C.I.)

2 Arbeidsinspectie (A.I.)

3 Gemeentes / Omgevingsdienst


Stap 4: Asbestvrijverklaring

Zodra de asbestsanering is afgerond, komt Flamant Laboratory uit Breda de eindinspectie doen.

Bij een binnensanering klasse 2 wordt er een luchtmeting uitgevoerd (duur ca. 2 uur) om te kijken of er nog vezels in de gesaneerde ruimte aanwezig zijn.

Is er sprake van binnensanering klasse 2A, dan wordt er ook een luchtmeting uitgevoerd maar dan is de duur ca. 4 uur en worden er 4 SEM-techniek kleefmonsters genomen.

Bij een buitensanering wordt er een grondige visuele inspectie uitgevoerd.

Informatie en offerte aanvragen
Heeft u een vraag of wilt u direct offerte aanvragen? Vul dan hieronder uw gegevens zo volledig mogelijk in en omschrijf duidelijk uw vraag of de gewenste werkzaamheden. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Naam:

Email:

Telefoon:

Adres:

Postcode:

Woonplaats:

Bericht: