Asbest verwijderen Utrecht

Uw specialist in asbestverwijdering in Utrecht

Bent u op zoek naar een gecertificeerd bedrijf dat gespecialiseerd is in het verwijderen van asbest in uw woning in Utrecht? Met de Asbestconcurrent kunt u als particulier rekenen op een gecertificeerd asbestverwijderingsbedrijf dat veilige en professionele asbestverwijdering in Utrecht verzorgt. Onze professionele aanpak zorgt ervoor dat we asbest verwijderen volgens de wettelijke voorschriften. De Asbestconcurrent biedt een totaaloplossing voor uw asbestprobleem, van het opstellen van een asbestinventarisatierapport en het aanvragen van een sloopmelding tot het daadwerkelijk verwijderen van het asbest. Vermoedt u de aanwezigheid van asbest in uw woning? Neem dan, zeker ook bij twijfel, contact op met de Asbestconcurrent voor asbestverwijdering in Utrecht. Wij helpen u graag uw woning te ontdoen van asbest!

Waarom is het belangrijk om asbest te verwijderen in Utrecht?

Asbest bestaat uit microscopisch kleine vezels die bij inademing ernstige en vaak dodelijke ziekten kunnen veroorzaken, zoals longziekten (bijv. asbestose, longkanker en mesothelioom). Sinds 1994 is het gebruik van asbest in Nederland verboden, maar toch is het vaak nog aanwezig in oudere gebouwen in Utrecht. Tijdens renovatie- of sloopprojecten is voorzichtigheid geboden en het is raadzaam om over te gaan tot asbestverwijdering in Utrecht om blootstelling te voorkomen en gezondheidsrisico’s te vermijden.

Waarom werd asbest gebruikt in huizen?

In het verleden werd asbest veelvuldig gebruikt bij de bouw van woningen in heel Nederland. En daarmee dus ook in Utrecht. De reden? Men dacht dat asbest destijds louter positieve eigenschappen had, zoals uitstekende isolatie, weerstand tegen hoge temperaturen, brandwerendheid en duurzaamheid. Het was dus een kosteneffectieve grondstof en werd toegepast in gevels, schoorstenen, golfplaten, vloerbedekking (zoals zeil) en tegels om de levensduur te verlengen.

Persoonlijke ervaringen

Wat zeggen onze klanten

Stef HoogervorstStef Hoogervorst
09:03 12 Feb 24
Erg goede ervaringen met dit bedrijf. Reageren snel en werken correct volgens de regels.
Ben HendriksBen Hendriks
17:15 21 Feb 20
Bedrijf wat zeer goed de huidige wet en regelgeving naleeft
Femke van den bergFemke van den berg
08:51 27 Feb 19
js_loader

Is er asbest aanwezig in uw woning?

Om te achterhalen of er asbest aanwezig is in uw woning, kunt u het beste de Asbestconcurrent inschakelen. Neem geen risico als u materialen aantreft met vezelachtige structuur en een grijzige kleur. Vooral als uw woning in Utrecht vóór 1994 is gebouwd, is de kans groot op aanwezigheid van asbest. Wij kunnen het asbest in Utrecht vakkundig voor u verwijderen.

Waarom kiezen voor de Asbestconcurrent?

De Asbestconcurrent is gespecialiseerd in het verwijderen van materialen waarin asbest is verwerkt. Wij hebben tientallen jaren ervaring in sloopwerk en asbestsanering. Of het nu gaat om golfplaten, zeil, kit, board, dakbeschot, isolatie, leitjes, cv-ruimtebeplating, koelcelpanelen, lijm, standleidingen, stelplaatjes of ander asbesthoudend materiaal: met onze gekeurde machines en gereedschappen kunnen wij elke asbestsanering vakkundig en veilig uitvoeren. U doet er verstandig aan om ons in te schakelen voor asbest verwijderen in Utrecht. Dit zijn de redenen waarom:

 • Expert in asbestverwijdering
 • Transparante, scherpe offertes
 • Direct contact; één aanspreekpunt van start tot finish
 • Betrouwbare afspraken die we nakomen
 • Maatwerk advies voor uw asbestuitdaging
 • Persoonlijke betrokkenheid bij elke klus
 • Gecertificeerd volgens de wettelijke norm SC-530

Complete ontzorging bij asbestverwijdering in Utrecht

Het verwijderen van asbest in Utrecht is een uitgebreid proces en wij regelen alles voor u. De werkzaamheden hebben we voor u overzichtelijk op een rijtje gezet:

 • Wij doen eerst een inventarisatie voor asbestverwijdering. Dus om welke soort(en) asbest gaat het, in welke hoeveelheden zit het er en op welke plekken in uw pand? Welke werkwijze hanteren we hierbij voor asbest verwijderen en tot welke risicoklasse behoort het asbest?
 • We dienen bij de gemeente een sloopmelding in.
 • We verwijderen het asbest op de overeengekomen datum.
 • We voeren de asbesthoudende materialen veilig af.
 • Tot slot ontvangt u een vrijgavecertificaat van een onafhankelijk geaccrediteerd inspectielaboratorium, waarbij u zelf kunt kiezen welke dat wordt. Wij kunnen u hierover adviseren.
Vragen?

Wij helpen u graag

Neem vrijblijvend contact met ons op en laat ons samen uw ideeën realiseren. Uw dromen, onze expertise.

Gecertificeerde asbestverwijdering

Professionaliteit en veiligheid zijn cruciaal bij asbestverwijdering in Utrecht. Daarom zijn wij gecertificeerd en geregistreerd bij Ascert, de beheerstichting voor certificatieregelingen in dit vakgebied. Vertrouw op onze efficiënte, professionele en zorgvuldige aanpak. Jaarlijkse bijscholing van onze medewerkers garandeert vakwerk, waarbij veiligheid altijd voorop staat. Wij werken altijd in beschermende kleding en nemen alle veiligheidsrisico’s voor u weg.

Ruime ervaring in asbestverwijdering

Wij zijn al vele jaren werkzaam in de asbestsanering in Utrecht. Heeft u een verbouwing of renovatie op stapel staan? Dan is het zeer belangrijk dat u uw woning laat controleren op de eventuele aanwezigheid van asbest en die vervolgens te laten verwijderen door een professioneel bedrijf dat de benodigde certificaten daarvoor in huis heeft.

Afspraak met ons maken voor asbestverwijdering?

Wilt u asbest laten verwijderen in uw woning in Utrecht? Neem dan gerust contact op met de Asbestconcurrent. Dat kan uiteraard ook als u meer wilt weten over onze werkwijze. Bel ons op 06 25 02 56 10 of stuur een e-mail naar info@asbestconcurrent.nl.